Google beoordeelt een website op drie belangrijke onderwerpen: techniek, inhoud en populariteit waarbij populariteit uiteindelijk de hoofdrol speelt. Een van de manieren op de populariteit van je website te vergroten is linkbuilding. Het woord zegt het eigenlijk al: hoe meer links, hoe populairder Google je website vindt. En dat is ontzettend belangrijk voor je vindbaarheid in Google. Heb je al een goede converterende website en ben je alleen op zoek naar links? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres.

bezoekersgroei

Hoe werkt het?

Google kan zelf niet nadenken en weet dus niet altijd of een website populair is. Daarom tellen ze het aantal links dat naar de website of webshop gaat vanaf een andere website. Hoe meer links, hoe hoger Google je website of webshop in de zoekresultaten van Google zet. Google kijkt naar een aantal aspecten, onder andere of het onderwerp van de andere website gerelateerd is en/of dat de website een goede PageRank heeft. Dit noemen ze linkbuilding.

Wat kun je zelf doen aan linkbuilding?

Linkbuilding is niet moeilijk maar het vergt vooral veel tijd. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om aan meer links voor je website te komen:

Vraag je kennissen/familie/vrienden/leveranciers (met een website) of ze een link naar jouw website willen plaatsen.
Benader bedrijven in dezelfde branche en vraag of ze een link willen ruilen, zij een link naar jou, jij een link naar hen.
Reageer online op blogs die relevant zijn aan jouw website en plaats een link naar jouw website in de reactie.
Schrijf artikelen en plaats ze online op bijvoorbeeld blogverzamelsites.
Plaats af en toe een link op een van je social media accounts.
Zoek relevante startpagina’s en benader ze om jouw link te plaatsen.
Plaats niet teveel links in één keer want dat ziet Google als spam. Door bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks enkele links te plaatsen zorg je dat je website langzaam in de zoekresultaten groeit.
Hou de PageRank van andere websites in de gaten. Hoe hoger de PageRank, hoe beter de link van die website gewaardeerd wordt.
Zorg ook dat je binnen je eigen websites naar verschillende pagina’s links. Zo verdeel je de waarde van je website over verschillende pagina’s.
Laat de links van de andere websites niet alleen naar je homepage gaan maar ook naar subpagina’s. Zo komen bezoekers altijd op een relevante pagina terecht.
Lees meer doe-het-zelf tips over linkbuilding (volgt nog)

Wat kost linkbuilding?

Het verkrijgen van links is een proces die gelijkmatig moet gaan omdat Google anders denkt dat je aan het spammen bent. En dan is al je tijd en moeite voor niets geweest. Door maandelijks te zorgen voor links naar jouw website groeit je website gestaag door naar de goede posities in Google. Voor € 69,- per maand krijg je bij Valdi Internet Marketing 20 links naar jouw website, via blogs, startpagina’s, andere websites, noem maar op. We sturen je elke maand een duidelijk overzicht.

Wat levert linkbuilding op?

Linkbuilding levert je hogere posities in Google op. En hogere posities leveren je meer bezoekers. Lees hier meer over de voordelen van hoger in Google staan.

Het verschil

Het verschil tussen hoger in Google staan en een linkbuildingpakket zit in de werkzaamheden. Bij hoger in Google staan wordt er – naast het plaatsen van links – gekeken naar conversieoptimalisatie en techniek. Bij een linkbuildingpakket worden er maandelijks links geplaatst. Een linkbuildingpakket is vooral geschikt voor bedrijven die al eerder iets hebben gedaan met het verbeteren van de vindbaarheid van een website of webshop en alleen links nodig hebben.

Wat zijn de ervaringen van linkbuilding?

“Voorheen had ik een duurder mediabureau in dienst zonder dat ik inzicht kreeg in de geplaatste links. Bij Valdi Internet Marketing krijg ik maandelijks een overzicht, zie ik mijn website in de zoekresultaten groeien en is het contact ook nog eens prettig. Een goede keuze dus!”
Ben je nieuwsgierig geworden naar linkbuilding?

Ben je benieuwd wat een linkbuildingpakket kost gebaseerd op jouw wensen + website/webshop? Vul dan het formulier in en ontvang binnen 1 werkdag kosteloos en vrijblijvend een voorstel op maat.

GRATIS WEBSITE CHECK

DIRECT UW WEBSITE OPTIMALSEREN

Soms is het al mogelijk om met een aantal kleine wijzigingen grote resultaten te behalen.

close-link